ValenciAna, la nova coproducció de la Diputació de València i l’IVC – Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

ValenciAna, la nova coproducció de la Diputació de València i l’IVC

ValenciAna, la nova coproducció de la Diputació de València i l’IVC

Des de la delegació de Teatres de la Diputació de València, tanquem de la millor manera possible la nostra intensa temporada amb ValenciAna, una coproducció amb l’Institut Valencià de Cultura i el Festival Grec de Barcelona, que estarà al Teatre Principal del 22 de maig al 2 de juny. Un espectacle de gran format, vibrant i trepidant, inquietant i divertit, que viatja pel túnel del temps d’una València festera, mediatitzada i corrupta de la qual tots tenim records i sentiments enfrontats.

ValenciAna és una aposta per presentar grans esdeveniments escènics al públic valencià, on volem conjugar la major presència possible de professionals valencians amb altres elements que aporten qualitat i major projecció. La figura de Jordi Casanovas, responsable de l’autoria i de la direcció, és essencial per a entendre este projecte en el qual ha fet un treball de documentació immens per tal d’acostar-se a la realitat valenciana i ha construït una ficció crua alhora emotiva sobre el nostre passat recent.

ValenciAna porta el sots títol La realitat no és suficient, i ens parla mitjançant tres protagonistes femenines de l’èxtasi, la por i l’eufòria a la València dels anys 90. Un viatge de més de deu anys, per una història d’amistat, de música electrònica, de televisió i de pors contemporànies, un viatge a un passat recent que ens permet rellegir el més immediat present.