Fomentar l’escriptura teatral per a la infància i joventud – Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

Fomentar l’escriptura teatral per a la infància i joventud

Fomentar l’escriptura teatral per a la infància i joventud

Amb l’objectiu d’estimular la creació de textos teatrals per a la infància i la joventut, el Teatre Escalante presenta a través de l’Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET) les seues II Jornades de creació de Teatre Infantil.

Per segon any consecutiu i atenent als bons resultats de l’any passat, l’Escalante prossegueix amb aquesta activitat amb l’objectiu de dotar les persones dedicades a la dramatúrgia d’eines, recursos i estratègies per a l’escriptura destinada al públic més jove, generar l’àmbit propici per a la seua creació, potenciar les relacions entre autors de diferents territoris i crear sinergies que enriquisquen aquest camp teatral. Per a això, i per realçar la gran literatura infantil i juvenil com a detonador creatiu, repeteix el model de la seua primera edició, basat en un taller específic per a professionals i una trobada oberta d’entrada lliure.

Les II Jornades de creació de Teatre Infantil- Escalante estan destinades tant als integrants que conformen AVEET com a qualsevol professional de la dramatúrgia, la direcció d’escena, l’escriptura o el guió, interessat a iniciar-se en l’escriptura dirigida a aquest públic determinat. Unes jornades que també estan obertes a estudiants de dramatúrgia, guió o escriptura creativa amb coneixements bàsics d’escriptura teatral.

 “Despullar-se” davant l’espectador i ser honestos

El taller d’enguany l’impartirà Rosa Díaz de la companyia La Rous, del 21 al 23 de maig en la seu de la Societat General d’Autors de València (SGAE). Durant tres dies, i partint de l’escriptura teatral com a procés de creació per a canalitzar emocions, sentiments i parar-se a descobrir, Díaz plantejarà preguntes sobre la dificultat de traslladar a escena allò genuí i vertader com a experiència personal. Una manera de “despullar-se” davant l’espectador i de mostrar la visió personal del món. I tot això per a analitzar la dificultat de ser honestos amb el que es vol comptar i el que es considera “políticament correcte” quan es crea per a la infància i joventut. Aquest taller anirà complementat amb una trobada posterior oberta al públic en què participaran les companyies La Baldufa, Ultramarinos de Lucas, i dramaturgs i creadors com la mateixa Rosa Díaz, al costat de Gemma Miralles, Paco Romeu, Marisol Sales i Adrián Novella. Tots ells estaran presents en una trobada que es desenvoluparà el 24 de maig en la SGAE i que es planteja com un intercanvi d’experiències entre professionals de l’escriptura infantil i juvenil i que pot servir també d’estímul per a aquells que no escriuen habitualment teatre infantil.

 

Inscripcions en el taller fins divendres 17 de maig en:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduLWqp4G8GEXX-sQIULL8vd7Zz19-BdcPK6PpXBw7S0rz-5A/viewform?usp=sf_link