Ausiàs March rocker i policíac – Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

Ausiàs March rocker i policíac

Ausiàs March rocker i policíac

En la nostra última producció de la temporada, creada per CRIT, hem volgut revisar la figura del gran poeta Ausiàs March, un dels referents més valuosos del patrimoni literari valencià.

 

Co-escrita per Anna Marí  i Daniel Tormo, i dirigida per la mateixa Marí, L’increïble assassinat d’Ausiàs March naix de la voluntat compartida d’indagar en els nostres clàssics literaris i donar-los a conéixer. Una voluntat, ha explicat la companyia, que “té un clar objectiu de divulgació de la nostra literatura però també respon a una sèrie de preguntes que portem fent-nos com a companyia des de fa anys: fins a quin punt som fills del nostre passat? Com afecta la història i la literatura de tots els temps el nostre imaginari col•lectiu actual? És necessari conéixer el nostre passat per a poder ser plenament conscients del nostre present i poder construir el nostre futur tant des del punt de vista de l’artista com des del punt de vista del ciutadà?”.

Núria Martín, Panchi Vivó, Rebeca Izquierdo i els mateixos Daniel Tormo i Anna Marí, caracteritzats amb el vestuari de Tonuca Belloch, són els actors que ens faran viure en primera persona L’increïble assassinat d’Ausiàs March. Un espectacle policíac “concebut com un thriller, ple de suspens en què es reconstrueix un assassinat ocorregut hui en dia però que té alguna cosa a veure amb el poeta valencià”. I són els mateixos poemes de March els que configuren la banda sonora d’aquesta obra, amb la música original de Panchi Vivó, i que aniran cantats o acompanyats amb música actual: “En conjunt, un espectacle modern, trepidant, original, a vegades còmic i a vegades ple de misteri”, comenta CRIT.

L’efecte obvi que té el pas dels segles sobre la llengua, ha sigut un dels reptes principals que la companyia CRIT ha tingut per apropar la memòria del poeta i el seu context històric al públic juvenil. “Fa quasi 600 anys que Ausiàs March va escriure els seus poemes i la nostra llengua ha canviat des d’aleshores. Nosaltres estem molt a favor de les versions modernitzades dels clàssics  per a apropar la literatura d’altres temps al nostre temps. A l’espectacle, les poesies d’Ausiàs March que apareixen estan modernitzades. Algunes fins a l’extrem de dir-se en prosa o de cantar-se a ritme de rock”.