Aula Didàctica, un projecte audiovisual pioner en apropar les arts escèniques a xiquets i joves – Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

Aula Didàctica, un projecte audiovisual pioner en apropar les arts escèniques a xiquets i joves

Aula Didàctica, un projecte audiovisual pioner en apropar les arts escèniques a xiquets i joves

Com sabeu, el principal objectiu del Teatre Escalante és donar a conéixer a través de la seua programació totes les disciplines escèniques -teatre, dansa, circ, titelles, etc.- des de perspectives molt diferents al públic familiar i juvenil. I a aquest accés a les representacions teatrals de qualitat que l’Escalante ofereix en sessions matutines als escolars i al públic en general en funcions vespertines, es suma ara Aula Didàctica, un nou instrument, dirigit per al professorat i l’alumnat que serveix per a aprofundir en el coneixement de les arts escèniques d’una manera lúdica i alhora rigorosa a través d’una sèrie de vídeos d’animació en 2D que s’allotgen en la nostra pàgina web.

Como explica el nostre director Josep Policarpo, impulsor d’aquesta iniciativa, “Aula didàctica és un projecte que ajudarà a conéixer, ampliar i aprofundir d’una manera amena, divertida i pedagògica en tots els aspectes relacionats amb les arts escèniques”. Per a això s’han creat una sèrie de vídeos d’animació en 2D que tracten temes molt diversos, “des dels aspectes històrics, els mites universals del teatre o les disciplines artístiques, fins a vídeos que mostren com és un teatre per dins o com es construeix un espectacle”. Diversos temes d’objecte d’estudi que es complementen amb unes fitxes didàctiques i una guia per al professorat.

Amb Aula Didàctica, l’Escalante prossegueix així la seua fructífera labor de despertar i fomentar l’interès pel teatre i ho fa amb una eina accessible i gratuïta amb la qual els joves es troben familiaritzats. Un mètode pedagògic per a acostar les arts escèniques a les aules que complementa i amplifica l’experiència de l’espectacle teatral.

Enllaç vídeos Aula didàctica

http://escalantecentreteatral.com/aula-didactica