Àfrica Hurtado, Premi de Teatre Infantil Escalante 2020 | Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

Àfrica Hurtado, Premi de Teatre Infantil Escalante 2020

Àfrica Hurtado, Premi de Teatre Infantil Escalante 2020

La dramaturga castellonenca Àfrica Hurtado s’ha alçat amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2020 per la seua obra Abril a casa, una història d’amistat epistolar entre dues xiquetes ambientada i forjada durant el confinament.

El guardó, que busca fomentar la creació i divulgació de la literatura dramàtica en valencià per al públic infantil, es consolida en la seua cinquena edició com un dels premis més destacats en la seua especialitat i reafirma l’èxit de la seua convocatòria, a la que enguany han concorregut 12 obres, el nombre més gran de candidatures presentades des de la seua creació.

El Premi de Teatre Infantil Escalante està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per l’editorial Bromera. El jurat d’esta edició, compost per Adrià Novella, Berta Esparza, Ramon Roselló, Gabriel Ochoa i Sònia Alejo, va acordar per majoria de vots concedir el guardó a Abril a casa, “un text acurat, senzill i emotiu sobre la realitat de la pandèmia per a xiquetes i xiquets, i les seues conseqüències. L’amistat, els conflictes familiars o la rutina creativa d’una xiqueta són els temes tractats amb un delicadesa molt expressiva i plena d’emotivitat”.