Acostem la ciència ficció als xiquets amb una versió musical de ‘L’home invisible’ – Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

Acostem la ciència ficció als xiquets amb una versió musical de ‘L’home invisible’

Acostem la ciència ficció als xiquets amb una versió musical de ‘L’home invisible’

La ciència ficció no és una matèria primera habitual en els escenaris. Per a acostar la literatura d’aquest gènere als més xicotets, el Teatre Escalante va decidir fa tres anys produir una adaptació a càrrec de La Pavana Companyia Teatral del clàssic d’H. G. Wells, L’home invisible.

Aquesta temporada, el centre d’arts escèniques reposa el muntatge de l’1 al 21 de desembre en el Teatre Martin i Soler del Palau dels Arts. La proposta, de tall humorístic, compta amb cançons i música en directe, efectes especials, il·lusions i enginys.

Per a traslladar a l’escenari la peculiar lògica del món de la ciència ficció, l’espectacle recorre a sorprenents efectes visuals per als quals s’ha comptat amb l’assessorament del mag i actor Nacho Diago.

Un altre dels elements clau del muntatge és la seua música original, una partitura creada pel compositor valencià i Premi Nacional de Música, Joan Cerveró, que aconsegueix crear el clima de misteri necessari per a aquest tipus d’històries.

Completa l’elenc una selecció d’intèrprets que reuneix diverses generacions de les arts escèniques valencianes: Enric Juezas, Anna Casas, Carlos Amador, Juli Cantó, Miguel Arnau Jr., Pepa Sarrió, Xavo Giménez i Xoxe Giménez.

Sobre l’escenari es reuneixen grans personatges del gènere, com Sherlock Holmes i el Doctor Watson, el professor Moriarty, el Doctor Moreau i fins i tot Norman Bates i la seua mare, protagonistes de l’obra mestra del cinema de terror Psicosis (Aldred Hitchcock, 1960).

Els brillants diàlegs han sigut escrits per Rodolf Sirera, que realitza un homenatge a les grans obres d’autors com Julio Verne o Arthur Conan Doyle. Per això, des de la companyia recorden que aquesta peça trepidant, plena d’humor, aventures i intriga, pot servir com a introducció als més joves en el gènere fantàstic, que en poques ocasions puja a les taules del teatre.