La rialla unix | Sala Escalante Centre Teatral

Seminaris per a professionals

La rialla unix

Febrer 2018
05/02/2018 -> 10/02/2018

"La rialla unix".
Laboroatori d'humor i joc actoral

75€

Resumen del curso

EL CURS:

A pesar de ser un inadaptat en un món hostil, el còmic més interessant, aquell que ens humanitza en vore’l, és aquell que es llença a la conquista poètica del món. Per al còmic fer i com comportar-se fent és més important que allò que fa. I (des)fent és capaç de convertir la mirada de l’espectador en norma i regla. L’humor en des enconsetar-nos ens educa propossant ferramentes crítiques i alliberadores. En un món individualista i de consumidors, ple de jo-phones, de selfies i identitats exaltades la rialla unix. Treballem-la al llarg d’este curs.

 

TEMARI:

  • El cos còmic: exercicis actorals.
  • Entrenament de l’ estat d’ànim per a la comèdia: L’estatus i altres instruments de l’actor còmic.
  • La improvisació, algunes normes.
  • Les premisses còmiques i l’ escriptura. Diversos tipus d’humor.
  • La importància de la poesia.

Jorge Picó

Nascut a València el 17 d’abril de 1968, llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat Literària i en Art Dramàtic per l’ESAD. Es trasllada a París becat pel Ministeri de Cultura Espanyol per estudiar amb Jacques Lecoq i treballar amb Philippe Genty, Damien Bouvet i Mark Bell. En tornar a Espanya funda la companyía Ring de Teatro, on escriu i dirigix les seues obres, algunes d’elles amb col.laboració de l’actor català Sergi López.

Ha sigut professor de Moviment a l’ESAD, a l’Institut de Teatre de Barcelona i director artístic del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, on residix actualment. Les seues creacions s’han programat al Téatre Rond Point i Téatre Opera Pepiniere de París, al Festival Internacional de Bogotà, al Teatre Lliure de Barcelona, la sala Timbre 4 de Buenos Aires, el CNA de Mèxic, Teatre de l’Abadia de Madrid, o al Bats Theatre de Nova Zelanda, entre altres destacats teatres.

Més info: