ABC del llenguatge administratiu per artistes autogestionats | Escalante Centre Teatral

Escuela

ABC del llenguatge administratiu per artistes autogestionats

diciembre 2020
02/12/2020 -> 18/12/2020

Fi d’inscripció: 20 de novembre

"ABC del llenguatge administratiu per artistes autogestionats".
Desembre amb Mònica Pérez

30€

Context

Les convocatòries públiques són eines de finançament a l’abast dels creadors i creadores pel desenvolupament dels seus projectes. Malgrat que l’esperit de les convocatòries és establir criteris objectius per la concessió del finançament, el coneixement del llenguatge administratiu és determinant per tal d’elaborar documents que pugan traslladar l’esperit artístic que s’està treballant al llenguatge burocràtic.

Malauradament no és gens estrany en l’entorn cultural, especialment entre creadors amb poca experiència prèvia amb l’administració, presentar projectes amb errors administratius o amb manca de documentació que els fan fora de la convocatòria o no aconseguir puntuació en determinats barems per no traslladar als documents administratius l’esperit d’organització i innovació que estan investigant en les seues propostes artístiques.

L’objectiu d’aquest curs és ajudar a entendre el llenguatge administratiu i practicar en la elaboració de documents per tal d’aconseguir comunicar d’una forma veraç i objectiva totes les possibilitats del nostre projecte artístic ajustant-se als requisits establerts en les diferents convocatòries.

Aquest taller, que serà fonamentalment pràctic, és de nivell iniciació i s’adreça a professionals creatius amb poca o sense experiència prèvia en qüestions de gestió, producció i/o administratives. El contingut no entrarà a considerar el fons de les convocatòries, qüestionar barems, criteris o altres aspectes de caire polític. Només llegirem el que està escrit.

 

Continguts

1. Llenguatge administratiu, els requisits imprescindibles per construir dispositius culturals en relació a l’administració pública.

  • Convocatòries públiques, como llegir-les, entendre-les i saber si són adequades pel nostre projecte
  • Anàlisi de la terminologia i els conceptes bàsics
  • Exercicis i pràctiques

2. El pressupost i la seua vinculació amb el disseny artístic i de producció de la idea creativa.

  • Presentació del conceptes econòmics bàsics del pressupost i el seu reflex en l’estructura de producció.
  • Pràctiques de lectura i confecció de pressupostos en relació a diferents convocatòries.

3. Aprofundir sobre el concepte projecte com a eina de gestió i comunicació:

  • Estudi dels continguts específics en funció de la tipologia de projecte tenint en compte destinataris i objectiu del document
  • Anàlisi del format i del seu paper en la maximització de la comunicació de la idea.
  • Pràctiques de confecció de projectes en relació a diferents convocatòries

Calendario

DESSEMBRE
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES DISSABTE DIUMENGE
  1 2
10:00 > 13:30
3 4
10:00 > 13:30
5 6
7
10:00 > 14:00
8 9
10:00 > 14:00
10 11
10:00 > 13:30
12 13
14
10:00 > 14:00
15 16
10:00 > 14:00
17 18
10:00 > 13:30
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mònica Pérez

Gestora cultural especialitzada en arts escèniques, així com en pràctiques que inclouen la capacitació professional, l’anàlisi crítica i el pensament contemporani. Com a gestora desenvolupa la conceptualització de projectes en interacció amb l’artista, així com l’estructuració del seu finançament, producció executiva i connexió estatal i/o internacional.

Amb més de quinze anys d’experiència professional en el sector, fonamentalment a València, Barcelona i Mallorca, ha treballat des de l’àmbit privat amb creadors, companyies i festivals com el VEO, Teatre Micalet, Combinats, Elsinor, Andrés Corchero, La Poderosa, La Porta o Sâlmon< Festival entre d’altres i des de l’àmbit públic com a directora adjunta del Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Actualment exerceix com gestora freelance en València. El seu darrer projecte ha sigut el desenvolupament del projecte pilot per l’Institut Valencià de Cultura ““La Granja, espai de recursos i mediació per la dansa i les arts del moviment”.